Monday, March 4, 2013

Porkkana-korianteriraaste


4–5 (500 g) isoa porkkanaa
1 ruukku korianteria
3 rkl kurpitsansiemeniä

Maustekastike:
1 tl korianterinsiemeniä
4 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa



 Kuori ja raasta porkkanat raastimella karkeaksi tai suikaloi julienne-veitsellä. Hienonna korianteri.

 Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne alkavat poksua ja saavat paahtuneen värin.

 Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja korianterinsiemenet salaattikulhossa.

 Lisää kulhoon porkkanasuikaleet, korianterisilppu ja kurpitsansiemenet. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita ja anna maustua puolisen tuntia. Tarjoa lisäkkeenä tai vaikka eväspatonkien täytteenä.