Monday, March 4, 2013

Lihapullat



Lihapullat:
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
2 dl
kermaa
4 rkl
korppujauhoja
2 tl
suolaa
mustapippuria
Paahdetut punajuuret:
6 kpl
punajuuria
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
1-2 rkl
hunajaa tai siirappia
mustapippuria
1 tl
kuivattua salviaa


Valmistusohjeet

1Lihapullat:
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla öljytilkassa. Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle kerma. Anna turvota pari minuuttia. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos mahdollista, anna taikinan tekeytyä hetki ja paista pannulla koepulla, jotta voi tarkistaa mausteiden määrän. Pyörittele taikinasta pullia ja kypsennä joko 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai voissa paistinpannulla.

Paahdetut punajuuret:

Kuori ja lohko punajuuret. Sulata voi kattilassa. Sekoita kulhossa punajuuret, voisula, suola, hunaja, salvia sekä pippuri. Kaada voideltuun uunivuokaan ja paahda 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.

Tarjoile perunamuusin kanssa.