Monday, March 4, 2013

Kaalilaatikko


Ainekset

500 g
jauhelihaa
voita paistamiseen
3 tl
meiramia
suolaa
1 dl
puolikypsäksi keitettyä puuroriisiä
(riisin määrä ennen keittämistä)
1
valkokaali
2
sipulia
voita paistamiseen
1 l
lihalientä
5 rkl
siirappia
voinokareita laatikon pinnalle
Tarjolle
puolukoita


Valmistusohjeet

1Ruskista jauheliha voissa ja mausta meiramilla ja suolalla.
Keitä puuroriisi puolikypsäksi.

Hienonna kaali ja sipuli. Ruskista ne kevyesti voissa niin, että kaali ja sipuli vähän ruskistuvat ja pehmenevät.

Sekoita ruskistettu jauheliha, riisi, kaali ja sipuli keskenään.
Kaada voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja loraus siirappia. Laita päälle muutama voinokare. Paista 170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.